Hvor kan jeg låne penge

Hvor kan jeg låne penge

Hvor kan jeg låne online? Og er du usikker på, hvordan det foregår? Så bliv klogere på, hvordan online lån er skruet sammen, og hvor du finder dem henne på nettet. Det er faktisk ret ukompliceret og hurtigt – og så er der hjælp at hente flere steder til at vælge et lån.

Hvor kan jeg låne online?

En almindelig Google-søgning på ord som lån, onlinelån, kviklån og lignende vil hurtigt forsyne dig med et utal at hits. Men hvor skal du starte, hvis du aldrig har haft berøring med denne verden før? Det bedste du kan gøre, er at gå ind på en side med lånesammenligning.

Sider, der sammenligner lån, er en god hjælp til dig, der er ny på området. Du kan på sådanne sider se navnene på de forskellige låneudbydere, du kan se mulige beløbsstørrelser, og du kan ofte også se både løbetid og ÅOP. Men hvad betyder alle disse udtryk, og hvordan sammenligner du dem? Det handler om at forstå, hvordan et online lån er skruet sammen.

lån

Hvordan er online lån skruet sammen?

Et online lån er i princippet det samme som et lån i en bank eller andre steder. Forskellen ligger i at:

• ansøgningsprocessen er online og ukompliceret
• godkendelsen og pengene kommer elektronisk
• du bliver ikke bedt om forklaring eller sikkerhed

Når du ansøger klikker du blot på knappen ”ansøg” på siden med overblik over låneudbydere – herfra bliver du ledt direkte ind på låneudbyderens side, hvor du udfylder et par basale oplysninger og godkender med dit NemID. Det tager få minutter, godkendelsen af dit lån kommer elektronisk, og pengene går direkte ind på din konto. Det er det.

Dette bør du vide…

Når du har fået svar på spørgsmålet: Hvor kan jeg låne? Er der nogle ting, du bør vide, inden du ansøger om det bedste mobillån. Kravene til at låne er enkle, men næsten ens for alle udbydere af online lån. Du skal helst have en fast månedlig indtægt, så du kan betale dit månedlige afdrag til udbyderen. Du må ikke have en historik, hvor du er blevet registreret i RKI. Du skal have et dansk pas, og du skal være fyldt 18 år.

I forhold til relevante udtryk inden for online lån bør du være bekendt med ord som ÅOP, afdrag, rente, gebyrer og løbetid. Det er ord, der gælder for alle lån – også online lån.

Hvad betyder ÅOP?

ÅOP er prisen for lånet på årsbasis og det, du bør sammenligne, når du skal vælge mellem flere lån. ÅOP er forkortelsen for årlige omkostninger i procent.

Hvad dækker afdrag over?

Afdrag er det månedlige beløb, du betaler tilbage, når du optager et lån. Det er den sum penge, som du har råd til at betale hver måned – sæt endelig ikke denne for højt!

Skal du betale rente?

Ja, renter er én af de primære ting, som en låneudbyder lever af. Du kan dog ved nogle lån undgå at betale rente i de første par måneder, som et særligt tilbud.

Hvor ofte betaler du gebyrer?

Gebyrer er engangsbeløb, som du betaler for en ydelse i forbindelse med lånet. Eksempelvis oprettelsesgebyr, som er de administrative omkostninger, låneudbyderen har ved at sætte dit lån i gang.

Hvad har løbetid med lån at gøre?

Løbetid har i denne forbindelse ikke noget med hunde eller katte at gøre – løbetid betyder den periode, som du skal betale lånet tilbage over. Jo kortere løbetid, du vælger, jo højere afdrag skal du betale.