A kasse var det rigtige valg

A kasse var det rigtige valg

For et halvt år siden var det sted, hvor jeg tjente mine penge tvunget til at lukke produktionen ned. Jeg stod derfor som frygtet uden indtægt.

Det hele synede vildt svært. Jeg har aldrig nogensinde været uden stabil indtægt. Heldigvis har jeg fra begyndelsen været med i en arbejdsløshedskasse. Det blev min redning, da jeg til min overraskelse blev arbejdsløs.

Jeg har nogen gange tænkt, at det ikke var nødvendigt at være med i en akasse. Jeg har jo ikke været
uden arbejde i fortiden, men heldigivis var jeg klog nok til at blive ved med at være indmeldt.

Da jeg uden forvarsel stod arbejdsløs var medlemskabet uden tvivl den bedste hjælp.

Arbejdsløsheds-kassen hjalp med at sætte mig ind i det økonomiske aspekt og alt det andet, og de var behjælpelige med at kigge efter potentielle jobs, fremstillesvar på jobopslag og CV’er. Det var egentlig nogenlunde overskueligt.

Det vrimler ikke med jobs i mit fag. Derfor var jeg indstillet på, at jeg ville være ledig i et stykke tid. Pengemæssigt ville det blive stramt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg kunne få arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en arbejdsløshedskasse. På den måde var jeg garanteret økonomisk. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke lige så meget en høj løn, men jeg kan beholde min motorcykel, og jeg har råd til mad. Det er det betydeligste for mig, og det er jeg vildt taknemmelig over.

Der er jo en del arbejdsløshedskasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at min a-kasse er væsentligt for mit fag. De skal endvidere fremstå troværdige. Heldigvis følte jeg mig i gode hænder.

Jeg kom til et par planlagte møder hos min akasse, og der var ligeledes mulighed for at tilmelde sig til lærerige seminarer, som gjorde at jeg blev en del klogere på blandt andet dagpengeberettigelse.

En dag fik jeg en mail fra Krifa – som lod mig vide, at de havde et potentielt ansættelse til mig. Jeg var positivt overrasket.

Et par timer efter var jeg til afklaringssamtale på mit kommende arbejde. Mødet forløb positivt, og et par timer efter oplyste de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at være uden arbejde i fem måneder, og det er befriende, at jeg igen har en fast indtægt. Jeg er glad for mine nye kolleger.
Det er svært at stå uden arbejde, og det er vigtigt at blive tilbudt den korrekte guidning.

Jeg følte mig aldrig alene af min virksomhedskonsulent.
At have krav på dagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse blev af flere årsager min sikkerhed finansielt. På den måde var jeg forsikret pengemæssigt, og jeg var ikke nødt til at videresælge de materielle goder, jeg elsker allermest.